Musical

Mijn aanraking met musical kwam eind 1996 met The Phantom of the Opera. Begin 1997 heb ik me aangesloten bij Enschede’s Muziektheater Music All. Na daar een aantal jaren de kans gekregen te hebben te groeien, mocht ik steeds meer rollen voor mijn rekening nemen, zowel bij deze vereniging als elders. Hieronder zie je een aantal voorbeelden.

Voor Studio 65 Vocaal Theater uit Enschede speelde ik in 2010 de rol van stoker Barrett in Titanic, de musical in het Wilminktheater, Enschede.

In 2013 producerde ik samen met een aantal vrienden Rent de musical. Met 4 mensen hebben we een complete semi-professionele productie vanuit het niets in 2 verschillende theaters weten te brengen. Hierin kregen getalenteerde amateurs de kans om samen te werken met professionals in een kwalitatief hoogstaande productie. Het succes was zo groot dat we zelfs een extra avond konden toevoegen.
Tevens speelde ik in deze productie de rol van Roger.

Voor musicalvereniging Servus uit Almelo mocht ik in 2015  de rol van Romeo spelen hun eigentijdse bewerking van het verhaal van Romeo en Julia.

Vanaf 2017 ben ik betrokken bij Musicalweb, Nederlands grootste musicalliefhebber community middels het bezoeken, bespreken en recenseren van professionele musicalproducties.

In 2020 mocht ik tijdens de coronacrisis op uitnodiging van het Wilminktheater een nummer opnemen in de serie Topamateurs in beeld. Later werd dit gevolgd door het concert Topliefhebbers Live in hetzelfde theater.

In 2022 werd ik door Studio 65 Vocaal Theater opnieuw uitgenodigd, ditmaal om Cis de man te spelen in de musical Ciske de Rat. Deze productie vond plaats op 9 en 10 juni 2023 in Openluchttheater Hertme.